ChristenUnie Elburg maakt kandidatenlijst bekend

Groepsfoto kandidatenlijst top 6vrijdag 17 december 2021 12:59

Tijdens de ledenvergadering van ChristenUnie Elburg zijn de kandidatenlijst en het verkiezingsprogramma vastgesteld voor de gemeenteraadsverkiezingen van maart 2022. Na de ledenvergadering in november werd Maroeska Veldkamp als lijsttrekker gepresenteerd. De partij maakt nu de volledige kandidatenlijst bekend.

Lijsttrekker Maroeska Veldkamp: “Ik ben blij met deze kandidatenlijst. We gaan straks weer met een sterk team aan de slag. Zorg voor elkaar en zorg voor de schepping, daar blijven we ons voor inzetten. De titel van ons verkiezingsprogramma is ‘Samen recht doen’: We zijn een partij van christenen voor iedereen. Samen willen we recht doen aan iedere inwoner van de gemeente Elburg.”

Na lijsttrekker Maroeska Veldkamp die in Elburg woont, staat huidig wethouder Willem Krooneman op nummer 2. Hij is ook voor de komende periode de kandidaat-wethouder namens de ChristenUnie. Op de derde en vierde plek staan Gert-Jan Hoeve uit Doornspijk en Eelke Kingma uit ’t Harde. “Twee jonge mensen die beiden al ervaring hebben opgedaan. Eelke werkt straks al bijna 2 jaar in de raad als opvolger van Jannine van Woerden-van der Pol. Gert-Jan draait al een tijd mee als steunfractielid en heeft nu al een erg waardevolle inbreng”, aldus Maroeska Veldkamp.

Op de plaatsen 5 tot en met 9 staan ervaren mensen die op dit moment raadslid zijn of dit eerder zijn geweest: op plek 5 Arie van Dijk uit ’t Harde, op 6 Han Dickhof uit Elburg, Benny Bosman uit Oostendorp staat op 7, Jan Karreman uit ’t Harde neemt de 8e plek in en Erik Janssen (Hoge Enk) staat op 9. Op 10 staat Elianne Korevaar uit Elburg. Een overzicht met alle kandidaten staat op de pagina Kandidatenlijst 2022.

Maroeska Veldkamp: “Een mooie mix van mensen, uit alle kernen, met heel verschillende achtergronden, ervaring en kwaliteiten. Ik heb er alle vertrouwen in dat we ook in de komende periode weer mooie dingen kunnen bereiken voor onze gemeente en al onze inwoners!”

« Terug