ChristenUnie en CDA op bezoek bij Prins Bouw voor nieuwe wijk Hokseberg

Werkbezoek Prins Bouw voor nieuwe wijk Hokseberg

V.l.n.r.: Cees Dijkhuizen (CDA), Eelke Kingma (ChristenUnie) en Wim Prins (directeur Prins Bouw BV)

vrijdag 21 januari 2022 13:45

Een nieuwe woonwijk voor jong en oud, duurzaam en veilig, met zorg dichtbij. Dat wil familiebedrijf Prins Bouw tegenover het MFC Aperloo op ’t Harde gaan realiseren. Raadsleden Cees Dijkhuizen (CDA) en Eelke Kingma (ChristenUnie), beiden woonachtig op ’t Harde, gingen vrijdag in gesprek met directeur Wim Prins van het aannemingsbedrijf.

Zorg voor elkaar staat centraal in de nieuwe wijk Hokseberg. Cees Dijkhuizen: “Verzorgd wonen in het groen, dat is waar WZU Veluwe en Prins Bouw zich voor inzetten. Op deze plek komt alles samen: verpleeghuis Mariposa met 60 appartementen, een hofje met 16 levensloopbestendige woningen en 57 reguliere woningen en appartementen voor mensen die mantelzorg kunnen verlenen. Als CDA zijn we enthousiast over deze inclusieve wijk”.

Naast de zorg voor de medemens, is er ook aandacht voor de omgeving. Eelke Kingma: “Prettig wonen gaat steeds meer samen met duurzaamheid en behoud van natuur. De ChristenUnie steunt dit van harte en wil dit graag in de praktijk terugzien. Dat geldt ook voor de verkeersveiligheid: we zijn blij met de nieuwe kruising Stadsweg-Bovenweg, maar zullen blijven volgen of het veilig is voor iedereen”.

De gemeenteraad bespreekt maandagavond 24 januari het bestemmingsplan voor de wijk Hokseberg.

« Terug