Tweede Kamerlid Mirjam Bikker (CU) bezoekt TechLab Elburg

TechLab Elburg.jpgvrijdag 25 februari 2022 11:43

Op vrijdag 25 februari bracht ChristenUnie Elburg, samen met Tweede Kamerlid Mirjam Bikker, een bezoek aan TechLab Elburg. In het gloednieuwe, volledig klimaatneutrale gebouw, vertelden docent Barney Vrijhof, locatiedirecteur Wilco Leeflang en directeur-bestuurder Harry Noppers enthousiast over de samenwerking tussen ondernemers, onderwijs en de gemeente.

Tweede Kamerlid Mirjam Bikker bracht in 2021 net na de start van het TechLab ook een bezoek aan Elburg. Zij ziet de noodzaak van goed techniekonderwijs in en brengt ook in Den Haag het belang hiervan onder de aandacht.

ChristenUnie Elburg heeft zich altijd ingezet voor goede onderwijsgebouwen in Elburg. Maar dat niet alleen. Maroeska Veldkamp: “Elburg Onderwijsstad, daar blijven we ons voor inzetten. Dat zeggen we niet alleen, dat willen we ook in praktijk brengen. Dat betekent dat onze kinderen en jongeren zo lang mogelijk in de eigen gemeente onderwijs kunnen volgen.”

TechLab stimuleert samenwerking

Maroeska Veldkamp vervolgt: “Onderwijs en ontwikkeling in de eigen omgeving vinden wij heel belangrijk. Daar past een vernieuwend initiatief als het TechLab prima bij. Het is een prachtige onderwijsvoorziening, waar wij als ChristenUnie blij van worden. De samenwerking die hierdoor ontstaat, dat is wat wij willen stimuleren. Het TechLab speelt in op de behoefte van onze eigen ondernemers en op de tekorten in het bedrijfsleven aan technisch onderlegde mensen.”

In het TechLab krijgen de klassen 1 en 2 uit het voortgezet onderwijs les. Daarnaast proeven kinderen uit de groepen 7 en 8 van het basisonderwijs aan technische vakken; aan het werken in de techniek. Leerlingen zien in de praktijk hoe leuk het is om met techniek bezig te zijn.

Veel scholen bij TechLab aangesloten

Inmiddels zijn bijna alle basisscholen bij het TechLab aangesloten. “En leerlingen en leerkrachten van de basisscholen zijn heel positief. Dat hoor ik in mijn overleggen met het onderwijs regelmatig terug”, zegt wethouder onderwijs Willem Krooneman.

« Terug