ChristenUnie in actie tegen zwerfafval

Afvalprikken.jpgzaterdag 26 februari 2022 19:01

Op de laatste zaterdag van februari staken we als ChristenUnie Elburg onze handen uit de mouwen. Met vuilniszak en papierprikker gingen onze kandidaat-raadsleden en bestuursleden het zwerfafval in ’t Harde, Doornspijk en Elburg centrum te lijf.

Helaas is er nog altijd veel overlast van zwerfafval. Dit lijdt tot schade aan onze mooie natuur en zorgt regelmatig voor problemen bij dieren. Zo kunnen vogels verstrikt raken in bijvoorbeeld een zwervend mondkapje en zorgen blikjes voor problemen in de wei. Daarnaast is het natuurlijk geen fraai gezicht.

Er zijn vanuit de gemeente Elburg al diverse acties opgezet om het zwerfafval te verminderen, zoals bijvoorbeeld de populaire wijkhelden actie. Ook proberen we overal voldoende prulllenbakken en blikjesvangers te plaatsen. Gelukkig is er inmiddels ook statiegeld op kleine plastic flesjes. Dit helpt aantoonbaar. We werken er lokaal en landelijk hard aan om het zwerfafval te verminderen. De ChristenUnie wil afval daarbij zo veel mogelijk zien als nieuwe grondstof en we zetten ons in voor een circulaire economie.

Ook ons bezoek aan de kringloopwinkel Elburg sloot hier goed bij aan. We werden zeer hartelijk ontvangen met heerlijke erwtensoep, dat smaakte goed na een ochtend afval rapen! In de kringloopwinkel laten ze zien hoe veel spullen nog prachtig een tweede leven kunnen krijgen. We raden iedereen aan om hier eens een kijkje te komen nemen. Ook gaat de winst naar diverse goede doelen. Aan alle kanten een organisatie om te koesteren dus! Bedankt voor de hartelijke ontvangst. Komende weken staan er nog diverse acties gepland, volg ons op Facebook, Twitter of Instagram om niets te missen.

« Terug